Wat zijn commissies?

Een commissie is een groep mensen die is aangesteld om een specifiek doel of taak te vervullen. Dit kan van een evenement organiseren tot een poster maken.
Wij hebben verschillende commissies:
  • Feest/activiteiten commissie
  • PR/Merch commissie
  • Intro commissie
  • Reis commissie
  • Lustrum commissie
  • Studie commissie

Meer uitleg over elke commissie wordt later uitgelegd.

Waarom zou je bij een commissie willen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zich bij een commissie zou willen aansluiten. Sommige mensen zijn geïnteresseerd in het onderwerp waarover de commissie zich buigt en willen hun kennis en ervaring delen. Anderen willen deel uitmaken van een groep die invloed kan uitoefenen op belangrijke besluiten of beleid. Sommigen zien het als een manier om hun professionele netwerk uit te breiden of om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Een andere reden is dat sommige mensen zich betrokken willen voelen bij de samenleving en een bijdrage willen leveren aan de besluitvorming rondom een bepaald onderwerp.
Een andere goede reden om bij een commissie te willen is omdat een commissie goed staat op je CV. Naast dat je jezelf verbreed door nieuwe skills te leren, vinden bedrijven het super tof dat je in een commissie hebt gezeten. Voor de meeste bedrijven betekent dat dat je ervaring hebt met: in een team werken, organiseren van evenementen of het delen van je vaardigheden.

Feest/activiteiten commissie
 
PR/Merch commissie

Als de PR zijn wij verantwoordelijk voor alle communicatie vanuit onze studie vereniging. Hierbij kan je denken aan social media content, posters, drukwerk, copywriting, animatie, de website, foto- en videografie. Het is een leuke en leerzame uitbreiding van je studie. Daarnaast staat lid zijn van de PR goed op je CV en voor de CMD’ers kun je ook je portfolio er mee aanvullen! Lijkt de PR commissie je nou leuk dan heb je geluk want wij hebben nog een paar vacatures open staan!

Intro commissie
 
Reis commissie

Elk jaar proberen wij met xtend één of twéé keer samen op reis te gaan. Wij organiseren deze reizen! Zo zijn wij bezig met het plannen van het vervoer, de locatie en de activiteiten tijdens de reis. Voorgaande jaren zijn wij naar Friesland, Vlaanderen en Winterberg geweest, maar waar gaan we dit schooljaar naar toe? Lijkt het jou leuk om mee te denken en te helpen bij het organiseren van een reis (of dit jaar wel weer meerdere?). Kom dan bij de reiscommissie!

Lustrum commissie

De Lustrum commissie is een commissie om het 10-jarige bestaan van Xtend te vieren. Elke 5 jaar hebben verenigingen een Lustrum. Deze commissie is ook gemaakt om een onvergetelijk jaar te maken voor iedereen binnen, en buiten Xtend. In deze commissie gaan 2 ajar aan de slag, het eerste jaar voorbereidend werk en het 2de jaar is het Lustrum jaar. Wat wij gaan organiseren is eigenlijk een beetje van alle commissies bij elkaar: We maken nieuwe logo en merchandise, we organiseren activiteiten zoals een gala, we organiseren een lustrum reis en nog veel meer. Wij gaan er samen voor zorgen dat het Lustrum jaar het jaar wordt waar je over 10 jaar nog aan denkt!

Studie commissie


 

Ben je geïntresseerd in een commissie of wil je graag meer weten?